e
Banner

Etiketler: 3. havalimanı



3. havalimanı dünyanın en büyüğü olacak



İstanbul'a yapılacak 150 milyon yolcu kapasiteli dünyanın en büyük havalimanının planı ortaya çıktı. 92 bin dönüm arazide 6 pist ve bir ana terminal binası olacak havalimanı için ilk kazma 2014'te vurulacak





AHL’den 130 milyon yolcu geçti



2012 yılını değerlendiren Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü (DHMİ) Orhan Birdal, Atatürk Havalimanı'nda 2012 yılında 364 bin uçak iniş kalkışı gerçekleştiğini ve 130 milyon yolcuya hizmet verildiğini açıkladı.




Hava kargo büyümeyi transit geçemiyor!


Yayın: 19-02-2013
Kategori: Havayolu

Reibel Taşımacılık Genel Müdürü Arif Badur, son yıllarda Türkiye’de en fazla gelişen taşıma modu olan hava kargonun, aynı ilerlemeyi büyük bir potansiyel barındıran transit kargoda gösteremediğine dikkat çekiyor. “Maalesef ülke dinamiklerimiz içinde transit kargoya serbestlik sağlayamıyor ve böylesine bir ekonomik değeri baltalıyoruz” diyen Badur, gerekli önlemler alınmazsa potansiyelin Azerbaycan ve Kazakistan gibi komşu ülkelere kaptırılabileceğini düşünüyor.





3. Havalimanına Almanlar da giriyor


Yayın: 28-02-2013
Kategori: Havayolu

Alman şirketi Fraport IC İçtaş ile birlikte 3. havalimanı ihalesine gitmeye hazırlanıyor.




Temel Kotil: 3. Havalimanı ile THY daha da büyüyecek


Yayın: 18-01-2016
Kategori: Havayolu

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, THY'nin çıtayı hep yüksek tutarak çok hızlı büyüyen bir şirket haline geldiğini ve artık meyvelerini vermeye başladığı söyledi.THY'nin uçak sayısını 65'ten 299'a, yolcu sayısını ise 10 milyondan 72 milyona çıkardığını hatırlatan Kotil, "Şubat'ta 300. uçak filoya katılacak" dedi.  




İlker Aycı: 3. Havalimanı'nda eşitler arasında birinci olacağız


Yayın: 01-02-2016
Kategori: Havayolu

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, THY'nin yerli uçak TRJet'ten alım yapıp yapmayacağına ilişkin "Bunlar, yönetim kurulumuzun önüne geldiğinde bizim ihtiyacımıza cevap veren uçaklar olduğunu görürsek elbette biz de bunun içerisinde oluruz ve olmak isteriz" dedi. 




Bakan Yıldırım 3. havalimanı için tarih verdi


Yayın: 24-02-2016
Kategori: Havayolu

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım,  "Havacılıkta 2003'ten beri dünya istatistiklerini altüst eden bir gelişme yaşadık. Türkiye'nin dünya havacılığından aldığı pay yüzde 0,45'ti. Şu anda yüzde 2'ye yaklaştı. Dünyada bir havacılık başarı hikayesi yazdık" şeklinde konuştu.




İstanbul Yeni Havalimanı’ndan 250 Milyon Euro’luk imza


Yayın: 11-07-2017
Kategori: Havayolu

Küresel havacılık sektöründe oyunun kurallarını değiştirecek İstanbul Yeni Havalimanı; 6 şirket ile Kargo Şehri ve Yer Hizmetleri Kampüsü için alan tahsis sözleşmesi imzaladı. MNG, PTT, Çelebi Hava Servisi, HAVAŞ, Sistem Lojistik ve Bilin Lojistik, Kargo Şehri’nde, MNG, Çelebi Hava Servisi ve HAVAŞ ise Yer Hizmetleri Kampüsü’nde hizmet verecekler. İşletme süresi boyunca geçerli olacak bu anlaşmalar yaklaşık 250 Milyon Euro tutarında olacak.




İstanbul Yeni Havalimanı hava kargoda çarpan etkisi yaratacak


Yayın: 25-05-2018
Kategori: Havayolu

2017’de Türkiye’nin hava kargoda %21,6 oranında bir artışla dünya artış ortalaması olan %7.9’un çok üzerinde büyüme başarısı gösterdiğini vurgulayan Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Funda Ocak, yeni havalimanı ile İstanbul’un hava ulaşımında dünyanın en önemli transit merkezlerinden biri haline geleceğini, Türkiye’nin de dünya hava kargo pazarından aldığı payın artacağını söyledi.